Huset är byggt 1951, tillbyggt 1986. Huset är beläget i Skårdal, Bohus. Skårdal ligger i dalen mellan Vättlefjäll i öster och Göta älv i väster. Skårdal ligger i södra Bohus på gränsen till Surte. Vårt hus ligger i ett villaområde som byggdes som evakueringsbostäder efter ett ras i Surte. Alla husen är från början likadana, fast idag finns det få "originalhus" kvar. Vårt hus ligger längst ut i området och har därför en av de större tomterna.

På övervåningen har jag mitt syrum (kom in i rummet genom att klicka på symaskinen). Det är inte helt färdigställt än, fast jag huserar ganska mycket där ändå. Maken huserar mycket i sitt (läs, vårt) datarum. Förutom våra hobbyrum så har vi ett sovrum, ett gästrum, kök, vardagsrum och gillestuga. I vardagsrummet har vi en kamin som vi använder flitigt för att slippa köpa så mycket olja. I gillestugan har vi TV-rum. Där sitter jag en hel del och handarbetar när jag tittar på TV och inte behöver använda symaskinen. 

På sommaren sitter vi mycket ute på altanen. Grillning och frukost ute varma dagar är inte helt fel . Balkongen är ungefär 20 kvm och den har vi tyvärr inte använt så mycket hittills. Från balkongen är utsikten av skiftande karaktär. Man ser Bohus fästning (tjusigt) och industriområdet Eka (mindre tjusigt) väldigt bra därifrån. Vår tanke är väl att upprusta balkongen och använda den på något sätt. I dagsläget blir det inte så att vi använder den, eftersom altanen är mer lättillgänglig.

Trädgården är på 1100 kvm och den försöker jag ta hand om så mycket jag kan (är inte begåvad med gröna fingrar). Vi har 7 fruktträd (2 päron, 5 äpple) och de ger ganska mycket frukt. Jag börjar få lite kläm på hur man gör saft, vilket är mycket uppskattat av maken. Utöver träden har vi krusbär, svarta och röda vinbär. Växthuset har jag inte lagt ner något direkt arbete på än, det blir väl den där vackra dagen då man har mer tid. Gräsmattan är ett kapitel för sig. Jag tycker gräset växer väldigt fort. Jag får väl se det som motion, att klippa gräset alltså. Gräsklipparen har i alla fall ett eget hus, lekstugan. Så den mår bra även i viloläge.