Mina bilder
Här har jag samlat mina bilder på olika saker jag gjort. Klicka på respektive bild om du vill se den i större format.
 

Här har jag lagt ut bilder på olika arbeten som än så länge går under benämningen WIP´s (Work In Progress).

 

 

Grytlappar
Dessa grytlappar gjorde jag i julklapp till mina svärföräldrar, julen 2003. Mönstret är "Log Cabin".

Lappkudde
Den här kudden mäter ca 50 X 50 cm. Den var det första jag gjorde i lappteknik, någon gång 1998. Idag pryder den min mammas kökssoffa.

Linus
Det här täcket gjorde jag i februari 2004 som dopgåva till min brorson Linus. Det mäter ca 1½ X 1½ meter och är gjort med mönstret "Log Cabin".

Kattavla
Den här tavlan tog mig lång tid att göra. Fast det var skoj, just för att den består av många färger. Om jag inte minns helt fel så var rutorna väldigt små. Och när jag efteråt gjorde ett annat broderi tyckte jag att rutorna var jättestora.

Restgrytlappar
De här grytlapparna gjorde jag av "rest-rutor" från mitt överkast.

Vindruvekudde
Mönstret till det här broderiet hittade jag i en tidning. Ramen runt broderiet är mitt första försök till någon form av lappteknik.

Bron över vatten
På den här bilden syns inte ramen. Jag kommer ihåg att jag hade svårt att hitta en fyrkantig ram, sprang runt i många affärer innan jag hittade en.

Överkast
Detta var det första lapptäcke jag gjort. Det är ett överkast som jag gjorde till mig själv, färdigt 2000. Det mäter ca 2½ X 2½ meter.

Sven
Detta lapptäcke har jag gjort som dopgåva till Sven, min kompis Ninnis son, i november 2004. Det är ca 1 X 1 meter. Mönstret är "Stack and Slash". Ett roligt och enkelt mönster.

Kuddvar
Detta kuddvar har jag gjort under "sy tillsammans", januari 2005. Jag är med på en mailinglista och där kan man vara med på månadens "sy tillsammans". Mönstren är lite olika. Den här gången var det Juttas mönster "vågqvilt". Kuddvaret mäter 70 X 70 cm. Nu gäller det bara att hitta en kudde i den storleken.

Convergence
Denna kvilt är en convergence, efter Ricky Tim´s mönster. Den mäter ungefär 60 X 60 cm. Jag har gjort den i maj 2005. Jag vet inte vad jag ska ha den till än, som kudde eller bonad. Med denna var det första gången jag kviltat på "riktigt". Det syns nog inte på bilden. Men om jag får säga det själv så tycker jag det blev fint. Mönstret var i alla fall jätteroligt och enkelt, så denna teknik kommer det bli mer av...

Handväska
Den här väskan har jag gjort i juni 2005. Det är eget komponerat mönster. Ett antal grodor hoppade ur min mun under tiden jag gjorde väskan. När den väl blev färdig så vart jag riktigt nöjd.

Blueworkkvilt
Den här kvilten är en kombination av bluework och lappteknik. Den mäter ungefär 1 X 1 meter. Jag har gjort den i augusti 2005 som en gåva till Cecilia, min brorsons storasyster.

Necessär / bag
Den här mäter ungefär 35 X 15 cm. Det är en necessär eller bag som jag gjort till mig själv. Jag har använt "skräp-tyger" och mönstret är ursprungligen en rund ryggsäck som jag modifierat lite. Jag har gjort den till mig själv i augusti 2005.

Glasunderlägg
De här underläggen är ungefär 10 X 10 cm. Jag har gjort dem i mönstret "Mended Hearts". Mönstret kan du hitta här. Jag har gjort dem som julklapp till min svärmor julen 2005.

Bokomslag
Det här bokomslaget passar en tjock pocketbok. Jag gjorde det som ett test till mig själv i december 2005. Mönstret har jag hittat på själv och en beskrivning kan du hitta här.

Bokomslag
Det här bokomslagen passar också för pocketböcker. Jag gjorde dem som julklappar, en till min mammas make och en till min svärfar, julen 2005.

Bokomslag
Det här bokomslaget är även det till en pocketbok. Jag gjorde det som julklapp till min mamma, julen 2005.

Bonader
De här fyra bonaderna är ca 25 X 25 cm. Jag har gjort dem till Jennie, min svägerska, för hon ville ha något på sin vägg. De är gjorda i mönstret "Mended Hearts", mönstret kan du hitta här, januari 2006.

Mini - duk
Den här lilla duken är ett försök till att göra en löpare. Men jag märkte ganska snabbt att jag tagit för få tyger. Så duken blev en mini-variant. Vet inte riktigt vad jag ska ha den till eller var jag ska ha den än, men jag kommer nog på något. Den är gjord i januari 2006.

Baby - täcke
Det här är ett av två baby-täcken. Mönstret är Log Cabin och de ska ges som gåva till två av mina arbetskamrater som ska bli mammor. Gjorda i januari och februari 2006.

Chenille - väska
Jag har provat på chenille-teknik. Det var hur kul som helst . Första försöket resulterade i denna väska. Väldigt nöjd med resultatet, om jag får säga det själv. Gjord i mars 2006.

Bordstabletter, grytlappar och ett karottunderlägg
Det är en beställning jag fått från en kompis till min svägerska. Han ville ha två bordstabletter, två grytlappar och karottunderlägg. Jag fick fria händer och här är resultatet. Mönstret till vänster på bordstabletterna är Four Patch Variation med ett litet eget tillägg till höger. Mönstret på grytlapparna och karottunderlägget är en egen komposition. Färdiggjorda i april 2006. 
Löpare
Den här löparen har jag gjort under en syhelg i Skåne. 15 glada quilttjejer sydde för glatta livet i nästan två dygn. Urskoj. För första gången har jag frihandskviltat, och det var väldigt roligt. Nu måste jag bara komma på hur jag gör det med min symaskin. Gjord i april 2006. Mönstret är ett gratismönster som är hittat i cyberrymden.
Löpare
Den här löparen har jag gjort med hjälp av en niograderslinjal. Kul att göra. Denna linjalen kommer att komma till användning vid fler tillfällen. Gjord i maj-juni 2006.
Necessär
Den här necessären påbörjade jag på en sydag i Skepplanda och slutförde den på nästa sydag i maj 2006. För andra gången i min quilt-karriär har jag frihandskviltat. Vid tillfälle ska jag ge mig ut och köpa en frihandskviltningsfot till min symaskin.
Mini-Necessär
Jag har testat att fläta. En skojig men pillrig teknik. Här är resultatet. Vad jag ska ha den till vet jag inte. Gjord i september 2006.
Liten börs
Köpte spännen som man använder till börsar på en mässa och tänkte att de kommer säkert till nytta. Här är första resultatet Gjord i mars 2007.
Flip-flop-duk
Den här duken är över två meter lång. Vilken överdrivet lång duk, kan tyckas. Men nu är det så att mottagaren har ett ovanligt långt köksbord. Grattis, mamma, i efterskott på födelsedagen. Gjord under våren 2007.
Liten kasse
Min handväska är för liten att ha matlådan i till jobbet och kom då på att jag skulle sy mig en liten kasse. Detta är resultatet. Sydd i juni 2007.
Pläd
Denna pläd började jag på under våren 2007 och den blev klar i juni 2007. Den ska vi ha i soffan nere i gillestugan. Skönt att ha på benen/fötterna när det är kallt, har jag tänkt.
Väska
Denna väska har jag gjort av tygrester från ett täcke jag håller på med. Gjord till mig själv i augusti 2007. Jag har blandat lapptäckstyger med linne och det var himlans skoj. Tjusigt blev det också, om jag får säga det själv.
Hjärt- och rosenkvilt
Denna kvilt har jag gjort med hjälp av SnS-linjalen och utgått från en panel med hjärt- och rosmotiv. Kvilten mäter ungefär 1X1 meter. Min kusin har fått en dotter, Elsa, och hon ska få kvilten. Färdig i september 2007.
Liten bonad med nalle
Denna lilla bonad påbörjade jag 2006 på en sydag i Skepplanda. Nu har jag äntligen gjort den klart. Färdig i september 2007.
Rosenspaljé
Den här lärde jag mig att göra på en kurs i Uddevalla, september 2006. Nu i september 2007 är den färdig. Den är ungefär 1x1 meter och min mamma ska få den att hänga på väggen i gäststugan.
Kuber
Två tjejer som båda heter Annette besökte vår lilla sygrupp och höll en kurs i hur man syr kuber. Mina kuber låg färdiga länge innan jag fick "den berömda ur vagnen" och gjorde färdigt det helt. Nu är denna bonad i alla fall klar, och vi ska hänga upp den någonstans här hemma, placeringen är en tvistefråga i dagsläget. Färdig i januari 2008.
"Proffessional Tote"
Jag har vart på kurs och sytt denna väska. Rolig och med många fack. Kanske det blir fler av. Sydd i mars 2008.
Rak flip-flop duk
Denna duk har jag sytt färdigt i mars 2008. Kunde inte lägga ut bild förrän nu, eftersom min svärmor fått den i present. Hon blev riktigt glad, och då blev jag också glad.
Sunbonnet Sue - pläd
Denna kvilt har jag sytt färdigt i maj 2008. Deltog i en utmaning på en lista jag är medlem på. Man skulle inom en viss tid sy en kvilt med sina scraps. Jag har länge velat göra en kvilt med Sunbonnet Sue, så jag passade på.
Blå-vita projektet
Äntligen har vi fått ett nytt överkast till vår säng. Mäter 250 X 250 cm. Började med projektet som något att "ha mellan varven", men det var så kul så jag har sytt på ganska snabbt. Började i augusti 2007 och helt färdigt i juli 2008. Inspiration till mönstret på blocken har jag hittat i en tysk kvilttidning. Bården är den inspirerad av en tysk hemsida. Tänkte jag skulle bli av med mina blå tyger, men jag kan meddela att jag har väldigt många kvar.
Fat-quarter-väska
Är riktigt stolt över mig själv. För första gången har jag sytt en väska efter ett mönster, utan annan handledning än av mig själv. Mönstret till denna väska har jag köpt på butiken Annalunda. En riktigt trevlig butik, med härliga tyger/mönster, väl värt ett besök om man har vägarna förbi. Färdig i juli 2008.
Blomstergång
Jag har vart på kurs och lärt mig sy "Winding ways". Mallar skärs till och sedan är sömmarna riktigt kurviga. Det gällde att ha tungan rätt i mun för att få till det. Den mäter ca 80X80 cm och den ska få pryda någon vägg här hemma. Sydd i augusti 2008.
Utmaning
Jag och min sykompis utmanade varandra sommaren 2008. Vi köpte 3 stycken 30-cm bitar med tyg till den andre. Tygerna skulle utmana den andra personen att använda tyger som denne normalt inte brukade använda. Sedan fick vi lägga till valfri mängd av ett fjärde tyg. Detta blev resultatet av den jag sydde. Jag fick det bruna, orange och det randiga tyget och det gråa lade jag till själv. Färdigsydd i november 2008.
30-utmaning
Detta med utmaning spred jag sedan vidare till en av de maillistor jag är medlem på. Jag fick det ljusaste, det blå och det gröna tyget och det beige har jag lagt till själv. Färdig i december 2008. När jag skulle kvilta denna så hade jag sönder min stoppfot till symaskinen, men som tur var så fick jag låna Maries stoppfot, så att jag hann färdigt med min utmaning i tid. Tack Marie!
  Disappearing ninepatch
I december 2008 blev jag färdig med min disappearing ninepatch. Jag gav den till svärmor i julklapp, hoppas den kommer värma kalla kvällar. Detta mönster tycker jag var riktigt skoj, och det lär säkert användas igen.
Kudde
I november 2008 sydde jag ett provblock av detta blocket när jag sedan skulle sy flera i januari 2009 märker jag att sömsmånen inte är densamma. Så därför fick det första blocket bli en kudde. Ligger på soffan i vardagsrummet.
"Tänk-rosa"
Denna kvilt är sydd under november 2008, färdigställd i januari 2009. Jag har skänkt en slant till bröstcancerforskningen, när jag fick mönstret.